Transportbokken op maat voor zwaar transport van Blackwood

Transportbokken op maat voor zwaar transport van Blackwood

Toen Blackwood onderdelen van Hyundai moest transporteren, deden ze al snel een beroep op Bomaco. De veiligheid van dit zware transport moest namelijk gegarandeerd worden en voldoen aan de Europese transportregels. En daar weet Bomaco wel raad mee.

De onderdelen van Hyundai, meer bepaald contragewichten, worden in het Belgische Dilsen van een lakkleur voorzien. Vervolgens worden die vanuit Dilsen naar een fabriek in Rotterdam gebracht. Deze rit moet uiteraard veilig verlopen en daarom produceerde Bomaco maar liefst een 50-tal transportbokken, ofwel stillages. Deze werden eerst en vooral onderworpen aan een reeks “road conformity” testen om in regel te zijn met de Europese wetgeving waarna ze gekeurd werden door inspectie- en certificatiebedrijf Vinçotte.

In het verleden werd er al samengewerkt met Blackwood voor hijsopdrachten, maar deze productie was voor Bomaco een absolute primeur. De contragewichten wegen elk 5 ton, dus uitvoerig testen was geen overbodige luxe. De stillages met daarop de contragewichten worden op een hydraulisch platform gezet onder bepaalde hoeken. Zo testen onze ingenieurs verschillende factoren (zoals de G-krachten) om te zien wat er gebeurt als je met deze gewichten remt of door bochten rijdt. Om ervoor te zorgen dat de lading van Hyundai niet kon beginnen schuiven, voorzagen we anti-slipmatjes. 

De hele productie was niet enkel leerrijk, zowel voor Bomaco als voor de klant, maar ook voor herhaling vatbaar. Zo is de klant verzekerd dat elk transport in lijn is met de Europese regelgeving. Dit is zeer belangrijk voor het geval er tijdens het transport iets mis zou gaan door onvoorziene omstandigheden.

Zoek je ook een partner voor zwaar transport of heb je nog vragen? Contacteer ons en wij voorzien een oplossing op maat!

producten vergelijken
×

Zoek een product