Veilig op hoogte werken met een werkkooi

Veilig op hoogte werken met een werkkooi

Werken op hoogte kan een lastige klus zijn, zeker op moeilijk bereikbare plaatsen. Met een werkkooi kunnen werknemers gemakkelijk, veilig en efficiënt werken aan bruggen, masten of andere hoogtes. De kooi wordt aan de hand van een viersprongketting aan een kraan of ander hijsapparaat gehangen en vandaar omhoog en omlaag gehesen.

Het gebruik van zo’n werkkooi vereist uiteraard een strikte naleving van veiligheidsnormen en -procedures om de veiligheid te garanderen. Bomaco zorgt daarom steeds voor de keuring van je werkkooi zodat die voldoet aan de ARAB (Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming). Maar de keuring moet nog eens gebeuren in combinatie met de kraan of hijsapparaat dat de werkkooi zal heffen. Dat wordt gedaan door een onafhankelijk keuringsorganisme (bv. Vinçotte). Zodra de veiligheidscoördinator groen licht geeft, mag de werkkooi ingezet worden.

Een werkkooi is standaard 90 x 60 cm, maar kan ook door Bomaco op maat gemaakt worden. Ongeacht de afmetingen zijn ze doorgaans geschikt voor slechts 1 à 2 personen. Extra opties zoals een bakje voor gereedschap, wielen (of rubber) om de gevel niet te beschadigen of een valbescherming om veilig te kunnen werken, zijn ook mogelijk.

Kan je een werkkooi gebruiken of heb je vragen over het gebruik ervan? Contacteer ons voor meer informatie of een offerte op maat!

 

producten vergelijken
×

Zoek een product